امروز:
سه شنبه, 05 آبان 1405
دسته: مشروح اخبار
دوشنبه, 04 آبان 1405 15:30
   
    ایمیل
کد خبـر : 3789

سخن مردم: مسئول دبیرخانه سومین کنگره ملی سرداران، امیران و ۲ هزار شهید استان بوشهر از اجرای رویداد «حماسه‌نگار» با هدف ارتقای توانمندی فعالان فرهنگی، شناسایی ظرفیت‌های بومی و ایده‌پردازی برای برگزاری هدفمند یادواره‌های شهدا در ۱۰ شهرستان استان خبر داد.

به گزارش سخن مردم: سرهنگ مهراب کیانی، مسئول دبیرخانه سومین کنگره ملی سرداران، امیران و ۲ هزار شهید استان بوشهر، صبح دوشنبه در حاشیه رویداد «حماسه‌نگار» اظهار کرد: این رویداد با هدف بهره‌گیری مؤثرتر از ظرفیت یادواره‌های شهدا و پیوند دادن فعالیت‌های فرهنگی با مسائل و نیازهای هر شهرستان طراحی شده است.
وی افزود: یادواره‌های شهدا از جلوه‌های مهم مشارکت مردمی در پاسداشت فرهنگ ایثار، جهاد و شهادت هستند و تقویت اثرگذاری آن‌ها نیازمند ارتقای توانمندی فعالان این حوزه، شناخت دقیق ظرفیت‌های بومی و ایجاد شبکه‌ای منسجم از نیروهای مردمی است.
مسئول دبیرخانه سومین کنگره ملی سرداران، امیران و ۲ هزار شهید استان بوشهر با اشاره به رویکرد متفاوت این رویداد بیان کرد: «حماسه‌نگار» صرفاً به آموزش شیوه برگزاری یادواره‌ها محدود نمی‌شود، بلکه تربیت و شبکه‌سازی کنشگرانی را دنبال می‌کند که بتوانند با شناخت مبانی فکری، ظرفیت‌های تاریخی و مسائل شهرستان خود، در طراحی و اجرای یادواره‌های هدفمند نقش‌آفرینی کنند.
کیانی ادامه داد: یکی از ویژگی‌های این رویداد، برخورداری از پشتوانه پژوهشی و محتوایی اختصاصی است؛ به‌گونه‌ای که تیم پژوهشی «حماسه‌نگار» با تمرکز بر موضوع «یادواره تراز در نظام فکری امام شهید»، مبانی و اصول این حوزه را بررسی و محتوای آموزشی ویژه‌ای برای آن تدوین کرده است.
وی گفت: در همین راستا، «بوم حماسه‌نگار» به‌عنوان ابزاری برای پیوند مبانی نظری با نیازهای میدانی طراحی شده است تا شرکت‌کنندگان بتوانند پس از شناسایی ظرفیت‌ها و مسائل شهرستان خود، ایده‌ها و راهکارهای عملیاتی متناسب با شرایط منطقه ارائه دهند.
مسئول دبیرخانه سومین کنگره ملی سرداران، امیران و ۲ هزار شهید استان بوشهر افزود: محتوای این رویداد با حضور اساتید برتر استانی و در قالب بخش‌های آموزشی، تاریخی ـ تحلیلی و کارگاهی ارائه می‌شود. در بخش آموزشی، مبانی و اصول یادواره تراز بررسی و در بخش تاریخی ـ تحلیلی، پیشینه حماسی و نقش‌آفرینی تاریخی مردم استان بوشهر بازخوانی می‌شود.
کیانی با اشاره به برگزاری کارگاه «حل بوم حماسه‌نگار» اظهار کرد: شرکت‌کنندگان در این کارگاه، آموخته‌های خود را برای طراحی ایده‌ها و طرح‌های متناسب با ظرفیت‌ها و مسائل شهرستان به کار می‌گیرند و بوم‌های تکمیل‌شده پس از ارائه و داوری، ارزیابی می‌شوند و نفر برتر انتخاب خواهد شد.
وی توجه به تفاوت‌های بومی شهرستان‌ها را از دیگر ویژگی‌های این رویداد دانست و بیان کرد: در «حماسه‌نگار» نسخه‌ای یکسان برای همه مناطق ارائه نمی‌شود، بلکه تلاش شده است هر شهرستان با تکیه بر هویت حماسی، ظرفیت‌های مردمی و مسائل خاص خود، مسیر مناسبی برای فعالیت‌های فرهنگی و اجتماعی شناسایی کند.
کیانی ادامه داد: پیش از برگزاری رویداد در هر شهرستان، شناسنامه حماسی منطقه به‌صورت اجمالی تدوین و ظرفیت‌ها، پیشینه تاریخی و نظام مسائل آن بررسی می‌شود تا ایده‌پردازی‌ها بر پایه واقعیت‌های میدانی شکل بگیرد.
وی اضافه کرد: هم‌زمان با اجرای رویداد در شهرستان‌ها، نشست مشترکی با حضور فعالان مردمی عرصه جهاد و شهادت و مسئولان دبیرخانه کنگره شهدای استان برگزار می‌شود تا دیدگاه‌ها و دغدغه‌های فعالان، چالش‌های موجود و راهکارهای تقویت فعالیت‌های فرهنگی مورد بررسی قرار گیرد.
مسئول دبیرخانه سومین کنگره ملی سرداران، امیران و ۲ هزار شهید استان بوشهر تأکید کرد: پیوند آموزش با شناخت مسائل میدانی، هم‌افزایی میان نیروهای مردمی و شبکه‌سازی هدفمند، از محورهای اصلی این رویداد است.
کیانی خاطرنشان کرد: «حماسه‌نگار» با هدف عبور از برگزاری صرف یادواره‌ها و حرکت به سمت تربیت کنشگران آگاه، خلاق و مسئله‌محور طراحی شده است تا پیام شهدا متناسب با نیازهای امروز جامعه، در قالب ایده‌ها، برنامه‌ها و اقدامات فرهنگی و اجتماعی اثرگذار تداوم یابد.

اضافه کردن نظر
نام

اشتراک گذاری : Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share