امروز:
چهارشنبه, 01 خرداد 1404
دسته: مشروح اخبار
یکشنبه, 29 ارديبهشت 1404 18:20
   
    ایمیل
کد خبـر : 2494

سخن مردمابوالفضل قاسمی | دومین جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان دشتستان، روز یکشنبه ۲۸ اردیبهشت‌ماه با حضور جمعی از مسئولان، اعضای شورا و فعالان فرهنگی شهرستان برگزار شد.

به گزارش سخن مردم: این جلسه به ریاست حجت‌الاسلام حسن مصلح، امام جمعه دشتستان و با حضور دشتی فرماندار شهرستان، کامران معاون فرهنگی رسانه ای اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی بوشهر در سالن فرمانداری شهرستان دشتستان تشکیل گردید.

در این نشست، مهم‌ترین موضوعات فرهنگی و اجتماعی شهرستان مورد بررسی قرار گرفت و حاضران به بیان دیدگاه‌ها و پیشنهادهای خود در راستای تقویت و ارتقای شاخص‌های فرهنگی منطقه پرداختند.
همچنین در این جلسه، بر لزوم هم‌افزایی میان دستگاه‌های اجرایی و نهادهای فرهنگی، حمایت از فعالیت‌های مردمی در حوزه فرهنگ، و برنامه‌ریزی برای اجرای طرح‌های فرهنگی متناسب با نیازهای بومی تأکید شد.

تشکیل ۱۵ شورای فرهنگی عمومی در روستاهای دشتستان
حجت‌الاسلام مصلح، امام جمعه دشتستان، در جلسه شورای فرهنگ عمومی شهرستان، با اشاره به سالروز شهادت رئیس‌جمهور فقید، آیت‌الله دکتر سید ابراهیم رئیسی، از تلاش‌ها و حضور پررنگ مسئولان و فعالان فرهنگی در این نشست قدردانی کرد و بر لزوم تداوم نهضت فرهنگی و قرآنی در روستاها و بخش‌های مختلف دشتستان تأکید نمود.
امام جمعه دشتستان ضمن تشکر از اعضای شورا، مسئولان فرهنگی، بخشداران، ائمه جمعه و نهادهای انقلابی، به روند تشکیل شوراهای فرهنگی در روستاها اشاره کرد و گفت: «با همکاری بخشداران، حوزه‌های علمیه، تبلیغات اسلامی، سپاه و سایر نهادها، تاکنون در حدود ۱۵ روستا شوراهای فرهنگی تشکیل شده و این روند باید با قوت ادامه یابد.»
وی با بیان اینکه شوراهای فرهنگی باید مسائل فرهنگی، اجتماعی، دینی و مناسبت‌های ملی و مذهبی روستاها را بررسی و مدیریت کنند، افزود: «همه فعالان فرهنگی، از جمله هیئت‌های مذهبی، بسیج، دهیاری‌ها، شوراها، مدیران مدارس، فعالان قرآنی و ورزشی باید به صورت جمعی مسائل فرهنگی هر روستا را رصد و برای رفع آن‌ها چاره‌اندیشی کنند.»
حجت‌الاسلام مصلح در بخش دیگری از سخنان خود به اهمیت بزرگداشت مناسبت‌هایی چون سالروز شهادت امام جعفر صادق (ع) و دهه کرامت اشاره کرد و از همکاری دستگاه‌ها در برگزاری مراسم‌های باشکوه از جمله جشن‌های رضوی، پیاده‌روی‌های مردمی و حضور خادمان حرم امام رضا (ع) در اماکن عمومی تقدیر نمود.
وی همچنین بر لزوم توجه ویژه به ترویج نهج‌البلاغه در سطح شهرستان تأکید کرد و گفت: «نهج‌البلاغه کتابی انسان‌ساز و برادر قرآن است که باید در زندگی فردی و اجتماعی ما جایگاه خود را پیدا کند. متأسفانه آمار انس با نهج‌البلاغه در کشور پایین است و این امر نیازمند نهضت فراگیر است.»
ایشان پیشنهادهایی برای ترویج نهج‌البلاغه ارائه دادند، از جمله: تهیه نسخه‌هایی با ترجمه روان و توزیع در مساجد و مدارس، نصب جملات تاثیرگذار حضرت علی (ع) در فضاهای عمومی، برگزاری محافل انس با نهج‌البلاغه، برنامه‌ریزی برای مطالعه خانوادگی و فردی، برگزاری مسابقات فرهنگی در این زمینه و آغاز برنامه «یکشنبه‌های علوی» در مساجد.
امام جمعه دشتستان ابراز امیدواری کرد که این جلسه سرآغازی برای آغاز نهضتی فراگیر در شهرستان در راستای انس با نهج‌البلاغه و رشد فرهنگی در سطح روستاها و شهرها باشد.

فرهنگ، شناسنامه و هویت جامعه است
دشتی فرماندار دشتستان با اشاره به اهمیت جایگاه شورای فرهنگ عمومی گفت: این شورا از جمله شوراهای کلیدی و تأثیرگذار در حوزه سیاست‌گذاری فرهنگی است و می‌توان آن را عالی‌ترین مرجع تصمیم‌گیری فرهنگی در سطح شهرستان دانست.
دشتی افزود: فرهنگ، زیربنای هر جامعه‌ای است و استحکام آن موجب رشد و تعالی در سایر حوزه‌ها خواهد بود، ترکیب اعضای شورای فرهنگ عمومی نیز خود گویای این اهمیت است؛ ریاست شورا با امام جمعه و نایب‌رئیسی با فرماندار است، که این امر نشان می‌دهد مبنای امور فرهنگی در کشور ما اعتقادی و دینی است و نیازمند حمایت اجرایی دولت است.
وی با بیان اینکه شورای فرهنگ عمومی حوزه‌ای بسیار گسترده دارد، افزود: از موضوعات دینی و مذهبی گرفته تا مسائل معیشتی، صرفه‌جویی در انرژی، پرهیز از تجمل‌گرایی و حفظ سنت‌ها، همگی در چارچوب این شورا قابل بررسی هستند.
فرماندار دشتستان همچنین از حجت‌الاسلام والمسلمین مصلح، ریاست محترم شورا، بابت برگزاری منظم جلسات شورای فرهنگ عمومی، چه در مرکز شهرستان و چه در بخش‌ها، تشکر و قدردانی کرد.
دشتی با تأکید بر اینکه کار فرهنگی، کاری علمی، تخصصی و گروهی است، گفت: «نیازمند همکاری و همدلی همه نهادها، تشکل‌های مردمی و دلسوزان فرهنگی هستیم تا بتوانیم در این عرصه گام‌های مؤثری برداریم.»
در پایان، وی پیشنهادی مبنی بر بهره‌گیری مستمر از جملات قصار نهج‌البلاغه در مکاتبات اداری ارائه کرد و آن را گامی فرهنگی در جهت آشنایی بیشتر با این گنجینه ارزشمند شیعه دانست.

دشتستان، پیشگام نهضت نهج‌البلاغه‌خوانی در استان بوشهر با همراهی رسانه‌ها
کامران، معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر، در دومین نشست شورای فرهنگ عمومی شهرستان دشتستان که در دومین ماه از سال جاری برگزار شد، ضمن عرض احترام به اعضای محترم شورا به‌ویژه امام جمعه معزز و فرماندار محترم شهرستان، یاد و خاطره شهدای خدمت به‌ویژه آیت‌الله شهید سید ابراهیم رئیسی را گرامی داشت.
وی با تقدیر از برگزاری منظم و هدفمند جلسات شورای فرهنگ عمومی شهرستان، اظهار داشت: «نقشه مهندسی فرهنگی استان یا همان برش استانی سند مهندسی فرهنگی کشور، دارای پنج اولویت اصلی است که لازم است این اولویت‌ها در شهرستان‌ها احصا، اولویت‌بندی و در برنامه‌ریزی‌ها و جلسات شورا به‌صورت منسجم پیگیری شود.»
معاون فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر با اشاره به دستور کار جلسه مبنی بر ترویج نهج‌البلاغه‌خوانی، این موضوع را حائز اهمیت دانست و گفت: «با توجه به ظرفیت قابل توجه رسانه‌ها، مطبوعات و نشریات استان، این آمادگی در مجموعه اداره‌کل وجود دارد تا شهرستان دشتستان به عنوان پایلوت و الگوی استانی در نهضت نهج‌البلاغه‌خوانی معرفی و حمایت رسانه‌ای و مطبوعاتی از این حرکت فرهنگی، چه در سطح استان و چه در سطح ملی، به‌صورت جدی دنبال شود.»
کامران تصریح کرد: «معاونت فرهنگی و رسانه‌ای اداره‌کل فرهنگ و ارشاد اسلامی استان بوشهر، آمادگی کامل دارد تا در قالب پیوست رسانه‌ای، این حرکت فاخر فرهنگی را در بستر رسانه‌ها و فضای مطبوعاتی تقویت و ترویج نماید و شهرستان دشتستان را به عنوان پیشگام این نهضت فرهنگی در سطح کشور مطرح سازد.»
وی در پایان با تأکید بر لزوم هم‌افزایی دستگاه‌های فرهنگی و رسانه‌ای، اظهار امیدواری کرد با تعامل و انسجام بیشتر، شاهد تحقق اهداف سند مهندسی فرهنگی در شهرستان‌ها و به‌ویژه در حوزه ترویج معارف علوی و نهج‌البلاغه باشیم.
در پایان، تصمیماتی در جهت پیگیری مصوبات و تدوین نقشه راه فرهنگی شهرستان اتخاذ گردید.

اضافه کردن نظر
نام

اشتراک گذاری : Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share Bookmark and Share